ΖΩΗ ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ

ΖΩΗ ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ - Νέοι Επιβάτες

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Η Ζωή Ζαχαριάδου είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, με ειδικότητα στην κολύμβηση και κάτοχος

  1. Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Διπλώματος Σπουδών στην «Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία» των ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ- ΔΠΘ-Σερρών-Θεσσαλίας 
  2. Μεταπτυχιακού Διπλώματος Σπουδών του ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ στη «Φυσική Δραστηριότητα και Ποιότητα Ζωής».

Οι μεταπτυχιακές της διατριβές αφορούν τη «Μουσικοχορευτική Παράδοση του Καταφυγίου Κοζάνης στο διάβα του χρόνου- Συγκριτική Λαογραφική Προσέγγιση» (2005) και τη «Διερεύνηση της σχέσης ανάμεσα στην αντιλαμβανόμενη ποιότητα ζωής και στο βαθμό ανάμειξης σε προγράμματα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών» (2012).

Είναι κάτοχος πιστοποιητικού εξειδίκευσης στην «Πολιτιστική Διαχείριση- Διοίκηση Πολιτιστικών Οργανισμών» του ΠΑ.ΜΑΚ., καθώς και στην «Οργάνωση και Διοίκηση Πολιτιστικών Οργανισμών» του Δ.Ι.Δ.Δ. Παρακολουθεί/συμμετέχει σε σεμινάρια και συνέδρια με θέμα τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και σε σεμινάρια ως εισηγήτρια και ως εκπαιδεύτρια στην Ελλάδα και την Κύπρο. Εργάστηκε ως καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ σήμερα υπηρετεί σε Γενικό Λύκειο του Δήμου Θερμαϊκού. Ως χοροδιδάσκαλος Ελληνικών παραδοσιακών Χορών συνεργάστηκε με την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης (1987-1989), με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σβορώνου Πιερίας (1993- 1995), με την Ελληνογαλλική Σχολή ΚΑΛΑΜΑΡΙ (1994-1998), τη Θρακική Εστία Θεσσαλονίκης (1994-1998, 2001-2004), το Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 16 ου Δημ. Σχολείου Θεσσαλονίκης (2001-2006) και το Χορευτικό Συγκρότημα Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 94 ου Δημ. Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Ίδρυσε τον Απρίλιο του 1985 το Χορευτικό Συγκρότημα «ΝΕΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ» και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, μετά την πρώτη του εμφάνιση στο Πανηγύρι της Οσίας Παρασκευής, το ενέταξε στον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΝΕΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ». Από την ίδρυσή του έως και σήμερα είναι υπεύθυνη για όλες τις δραστηριότητες του Χορευτικού τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Πτυχιούχων Σχολών Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στους Παραδοσιακούς Χορούς και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΝΕΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ».