ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ - Νέοι Επιβάτες

ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Ο Βασίλης Κυριακίδης γεννήθηκε στις 30 Απριλίου του 1982 στη Θεσσαλονίκη από πόντιο πατέρα και μικρασιάτισσα μητέρα. Έζησε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

Πόντιος όχι μόνο στην καταγωγή και στη γενιά αλλά και στη σκέψη και στο συναίσθημα. Σε ηλικία μόλις 7 ετών ξεκίνησε τα πρώτα του χορευτικά βήματα στο Σύλλογο Ποντίων Ηλιούπολης «Αλέξανδρος Υψηλάντης». Έπειτα από 4 χρόνια συνέχισε την πορεία του ως χορευτής στο Σύλλογο Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου». Στο σύλλογο των «Ακριτών του Πόντου» ανδρώθηκε ως χορευτής αφού αποτέλεσε ενεργό μέλος έως την άνοιξη του 2010. Συμμετείχε σε πολυάριθμες εκδηλώσεις και δρώμενα τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος.

Έπειτα από αμέτρητα χιλιόμετρα χορού και πλήθος εμπειριών ήταν πλέον έτοιμος να μεταπηδήσει στη χοροδιδασκαλία. Η αγάπη και το πάθος του για τον ποντιακό πολιτισμό αποτέλεσε αρωγός στην προσπάθειά του αυτή. Έτσι το 2010, και για 4 χρόνια, είχε αναλάβει την εκμάθηση ποντιακών χορών στο παιδικό, στο εφηβικό και στο τμήμα ενηλίκων του συλλόγου.

Από το 2013 έως και σήμερα διδάσκει ποντιακούς χορούς σε όλα τα τμήματα του Μορφωτικού Ομίλου Ποντίων Μεσημερίου «Αργοναύτες», ενώ από το 2018 ξεκίνησε τη συνεργασία του με το Σύλλογο Ποντίων Λακκώματος.

Τα τελευταία 4 χρόνια ασχολείται ενεργά με την εκμάθηση ποντιακών χορών σε πολιτιστικούς συλλόγους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης,

Από το 2017-2018 διδάσκει στο τμήμα Ποντιακών Χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΝΕΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ».